آزمایشگاه سیستم­ های پیچیده مهندسی - صفحه نخست - دانشکده علوم مهندسی
- یک‌شنبه، ۷ خرداد ۱۴۰۲

آزمایشگاه سیستم­ های پیچیده مهندسی

آزمایشگاه سیستم­ های پیچیده مهندسی



آزمایشگاه سیستم­های پیچیده مهندسی به منظور طراحی سیستمی، ساخت، تجمیع و تست سیستم­های پیچیده مهندسی تحت سرپرستی دکتر احسان معانی در دانشکده فنی دانشگاه تهران تاسیس شده و هدف اصلی آن ارائه خدمات و مشاوره فنی­مهندسی به جامعه صنعتی کشور می­باشد.

فعالیت­های انجام شده در سه دسته اصلی به صورت زیر می­باشند.

پروژه­های کاربردی:

این دسته از فعالیت­های پژوهشی، به صورت قرارداد طراحی یا ساخت یک سیستم مهندسی برای ارائه به کارفرمای مشخص می­باشد. نمونه­ای از این  پروژه ها در زیر آورده شده است:

  • پیاده سازی مدل روی میز ماهواره مخابراتی (کارفرما: پژوهشکده سامانه های ماهواره)
  • تجمیع و تست مدل مهندسی ماهواره (کارفرما: سازمان فضایی)
  • طراحی، ساخت و تست یاتاقان هوایی و میز ۳ درجه آزادی (کارفرما: دانشکده علوم و فناوری­های نوین دانشگاه تهران)
  • کنترل ارتعاشات آنتن ماهواره کیوب­ست با استفاده از عملگر پیزوالکتریک (کارفرما: بنیاد ملی نخبگان)
  • فرآیندهای تست سامانه های پلتفرم نهاییGEO و طراحی بستر تست(کارفرما: پژوهشگاه فضایی ایران)

 

پروژه­های پژوهشی:

این پروژه­ها دارای کارفرمای مشخص نبوده و با توجه به سیاست­های کلان آزمایشگاه در راستای توسعه دانش و گسترش تکنولوژی بوده و معمولا نتایج پروژه­ها در مقالات و مجلات معتبر چاپ می­گردد. نمونه­ای از این فعالیت­ها به صورت زیر می­باشد:

  • آنالیز ارتعاشات میکروسکوپ نیروی اتمی
  • تعیین محل ضربه به صفحه همگن با چیدمان بهینه سنسورهای پیزوالکتریک
  • بررسی ارتعاشات آشوبناک نانو-تشدیدگر
  • طراحی سیستم جاذب انرژی امواج دریا

 

پروژه­های محصول محور:

این پروژه­ها با بررسی نیازهای موجود در جامعه تعریف شده و در نهایت به محصول تجاری منجر می­گردد.
نمونه­ای از این  پروژه ها در زیر آورده شده است:

  • طراحی و ساخت سیستم آبیاری هوشمند با قابلیت کنترل از راه دور
  • طراحی و ساخت بورد درایور پیزوالکترکی
  • طراحی و ساخت کفش هوشمند ذخیره ساز انرژی
  • طراحی و ساخت چراغ مطالعه هوشمند
  • طراحی و ساخت کنتور هوشمند در بستر اینترنت

 

دانشکده علوم مهندسی در سال ۱۳۸۵ تاسیس شد. این دانشکده هر سال میزبان بیش از ۱۵۰۰ نودانشجوی دانشکده فنی می باشد که دروس پایه خود نظیر فیزیک و شیمی عمومی، ریاضیات مهندسی، معادلات دیفرانسیل و برنامه نویسی کامپیوتر را در این دانشکده سپری می کنند. در این دانشکده چندین آزمایشگاه و مراکز پژوهشی همچون مرکز اندازه گیری های فرکانس پایین، مرکز علوم و مدیریت داده و آزمایشگاه های فیزیک و شیمی فعال هستند. علوم مهندسی رشته ای تلفیقی است که چندین حوزه ی دانشی نزدیک به یکدیگر را در میان گرایش های ریاضی، فیزیک، علوم زیستی و مهندسی در برمی گیرد. هدف از این برنامه آن است که دانشجویان در پایان آموزشهای مهندسی که دریافت می کنند بتوانند علایقشان را در حوزه های علوم پایه و بنیادی دنبال نمایند. محتوای آموزشی که در نظر گرفته شده است دانشجویان را برای مطالعات پیشرفته تر در مهندسی یا علوم یا حوزه های بین رشته ای آماده می سازد. دانشجویان علوم مهندسی در پایان سال اول با توجه به مجموع نمرات دروس ریاضی عمومی ۱، فیزیک ۱، شیمی عمومی، مبانی کامپیوتر و برنامه سازی، ریاضی عمومی ۲، فیزیک ۲ و معادلات دیفرانسیل جهت انتخاب خوشه اولویت بندی می‌شوند. در صورتی که مجموع نمرات دروس فوق برابر یا بالاتر از ۱۱۹ باشد، دانشجو می‌تواند هر یک از ۱۱ خوشه فوق را انتخاب نماید. همچنین دانشکده درصدد است خوشه‌های جدید از جمله خوشه علم داده و نیز خوشه سیستم های پیچیده را به برنامه درسی اضافه نماید. همچنین دانشجویان می‌توانند از میان دروس ریاضی مهندسی، فیزیک مهندسی و علوم مهندسی محاسباتی دروسی را به اختیار انتخاب نمایند. دانشکده علوم مهندسی دوره های تحصیلات تکمیلی در رشته های الگوریتم و محاسبات و آموزش مهندسی را ارائه می نماید و در نظر دارد در آینده نزدیک اجرای دوره های تحصیلات تکمیلی مهندسی ورزش و مهندسی کوانتوم و نانوفناوری را به مجموعه بیفزاید. همچنین نشریه الگوریتم ها و محاسبات، مجله بین المللی است که توسط دانشکده منتشر می شود و مقالاتی با موضوعات الگوریتمی و ریاضیات گسسته و ترکیبیاتی و کاربردهای آنها در زمینه های مختلف علوم و فناوری به چاپ می رسند.

 

 

گروه‌های آموزشی

36

هیئت علمی

180

دانشجویان لیسانس

60

دانشجویان تحصیلات تکمیلی

خدمات