آموزش مهندسی
آموزش مهندسی
اهداف
برنامه مهندسی ورزش در مقطع کارشناسی ارشد، از مهر ماه 1401 در دانشکده علوم مهندسی و با همکاری دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده برق و دانشکده مکانیک برگزار میشود.
هدف اصلی این رشته عبارت است از به کاربردن اصول مهندسی برای حل مسائل مرتبط با ورزش که در سطوح مختلفی مانند ورزش قهرمانی ( در رشته های مختلف)، ورزش همگانی، ورزش مدارس و ورزش خانگی مطرح میباشد. حوزههای کاری و پژوهشی بسیار گستردهای در ذیل رشته مهندسی ورزش وجود دارند که در زیر به تعدادی از آنها اشاره می شود:
- مدلسازی، شبیهسازی و آنالیز حرکات مختلف ورزشی
- به منظور بهبود عملکرد و نحوه اجرای تکنیک های ورزشی
- به منظور کاهش عوامل خطر زا و ریسک فاکتورهای آسیب های اسکلتی عضلانی در حین ورزش
- تحلیل انواع فعالیت های روزمره در حیطه سالمندان و معلولین
- طراحی و ساخت ابزارهای ورزشی مرتبط با معلولین با در نظر گرفتن سطوع مختلف ناتوانی ها
- مدلسازی و شبیهسازی در حوزه ورزشهای تیمی و آنالیزهای تاکتیکی
- طراحی سیستمهای هوشمند با کاربرد در ورزش
- گسترش سنسورهای مختلف به منظور اندازهگیری مربوط به فعالیت ورزشکاران
- پردازش تصاویر و داده های ورزشی و گسترش نرم افزارهای مختلف در این حوزه
- طراحی، ساخت و تست ابزارهای مختلف ورزشی
- طراحی و گسترش نرمافزارهای کاربردی در حوزه ورزش
- مباحث مربوط به بهینهسازی
- آنالیز تاثیر پارامترهای مختلف در موفقیت تیمهای ورزشی
- طراحی و ساخت سازههای مرتبط با ورزش
- تدوین استانداردهای مختلف برای تجهیزات و ادوات ورزشی
- طراحی و ساخت انواع اورتزها، پروتزها و ابزارهای کمکی در حیطه تربیت بدنی و سلامت سالمندان و معلولین
مشخصا داشتن دانش مهندسی به تنهایی برای موارد فوق کافی نبوده و نیاز به تسلط به مبانی مختلف تربیت بدنی مانند فیزیولوژی، حرکت شناسی، آسیب شناسی، روانشانی و بسیاری از اصول دیگر مرتبط دارد که انتظار می رود دانش آموخته این رشته بتواند با کسب علوم در هر دو حوزه این توانمندی را کسب نماید. فرصتهای شغلی برای دانشآموختگان این رشته بسیار وسیع میباشد. تیمهای ورزشی مختلف، باشگاههای ورزشی، مراکز پژوهشی، وزارت ورزش و جوانان، صدا و سیما، کمیته ملی المپیک، ورزش شهرداری، ورزش خانگی، وزارت آموزش و پرورش، سازمان استاندارد، تولید کنندگان وسایل و تجهیزات ورزشی، صادرکنندگان و واردکنندگان مرتبط، شرکتهای فنی مهندسی مرتبط نمونههایی از مخاطبین فارغالتحصیلان این رشته میباشند.
دانشکده علوم مهندسی در سال ۱۳۸۵ تاسیس شد. این دانشکده هر سال میزبان بیش از ۱۵۰۰ نودانشجوی دانشکده فنی می باشد که دروس پایه خود نظیر فیزیک و شیمی عمومی، ریاضیات مهندسی، معادلات دیفرانسیل و برنامه نویسی کامپیوتر را در این دانشکده سپری می کنند. در این دانشکده چندین آزمایشگاه و مراکز پژوهشی همچون مرکز اندازه گیری های فرکانس پایین، مرکز علوم و مدیریت داده و آزمایشگاه های فیزیک و شیمی فعال هستند. علوم مهندسی رشته ای تلفیقی است که چندین حوزه ی دانشی نزدیک به یکدیگر را در میان گرایش های ریاضی، فیزیک، علوم زیستی و مهندسی در برمی گیرد. هدف از این برنامه آن است که دانشجویان در پایان آموزشهای مهندسی که دریافت می کنند بتوانند علایقشان را در حوزه های علوم پایه و بنیادی دنبال نمایند. محتوای آموزشی که در نظر گرفته شده است دانشجویان را برای مطالعات پیشرفته تر در مهندسی یا علوم یا حوزه های بین رشته ای آماده می سازد. دانشجویان علوم مهندسی در پایان سال اول با توجه به مجموع نمرات دروس ریاضی عمومی ۱، فیزیک ۱، شیمی عمومی، مبانی کامپیوتر و برنامه سازی، ریاضی عمومی ۲، فیزیک ۲ و معادلات دیفرانسیل جهت انتخاب خوشه اولویت بندی میشوند. در صورتی که مجموع نمرات دروس فوق برابر یا بالاتر از ۱۱۹ باشد، دانشجو میتواند هر یک از ۱۱ خوشه فوق را انتخاب نماید. همچنین دانشکده درصدد است خوشههای جدید از جمله خوشه علم داده و نیز خوشه سیستم های پیچیده را به برنامه درسی اضافه نماید. همچنین دانشجویان میتوانند از میان دروس ریاضی مهندسی، فیزیک مهندسی و علوم مهندسی محاسباتی دروسی را به اختیار انتخاب نمایند. دانشکده علوم مهندسی دوره های تحصیلات تکمیلی در رشته های الگوریتم و محاسبات و آموزش مهندسی را ارائه می نماید و در نظر دارد در آینده نزدیک اجرای دوره های تحصیلات تکمیلی مهندسی ورزش و مهندسی کوانتوم و نانوفناوری را به مجموعه بیفزاید. همچنین نشریه الگوریتم ها و محاسبات، مجله بین المللی است که توسط دانشکده منتشر می شود و مقالاتی با موضوعات الگوریتمی و ریاضیات گسسته و ترکیبیاتی و کاربردهای آنها در زمینه های مختلف علوم و فناوری به چاپ می رسند. |
آخرین اخبار
برگزاری سمینارهای تخصصی «ریاضیات و منطق فازی و کاربردها» در دانشکده علوم مهندسی دانشگاه تهران
چهارشنبه، ۱۰ اسفند ۱۴۰۱
دهمین نشست تخصصی الگوریتم و محاسبات
دوشنبه، ۲۲ فروردین ۱۴۰۱
برگزاری وبینار «چیستی هوش» توسط دکتر سید محمود طاهری
دوشنبه، ۱۸ بهمن ۱۴۰۰
نهمین نشست تخصصی الگوریتم و محاسبات
یکشنبه، ۲۶ دی ۱۴۰۰
وبینار آشنایی با مجموعه های فازی (انگیزه، تاریخچه و مبانی)
سهشنبه، ۲۱ دی ۱۴۰۰
هیئت علمی
دانشجویان لیسانس
دانشجویان تحصیلات تکمیلی