مراسم تکریم و معارفه روسای سابق و جدید دانشکده علوم مهندسی برگزار شد - صفحه نخست - دانشکده علوم مهندسی
- یک‌شنبه، ۸ خرداد ۱۴۰۱

مراسم تکریم و معارفه روسای سابق و جدید دانشکده علوم مهندسی برگزار شد

مراسم تکریم دکتر اکرم حسینیان رئیس سابق و معارفه دکتر علی معینی رئیس جدید دانشکده علوم مهندسی پردیس، ظهر روز یکشنبه ۱۳ مهرماه در سالن شورای پردیس برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پردیس، در این مراسم ابتدا دکتر اکرم حسینیان ضمن تقدیر و تشکر از رئیس و اعضای هیأت رئیسه پردیس، گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته در طول ۴۰ ماه فعالیت خود در این سمت ارائه داد.

در ادامه دکتر علی معینی رئیس جدید این دانشکده، ضمن سخنانی با اشاره به تدوین برنامه استراتژیک برای دانشکده علوم مهندسی گفت: "در این برنامه که تقریباً طرحی ملی است، اصلی‌ترین وظیفه دانشکده علوم‌مهندسی، یعنی سرویس‌دهی در دروس علوم پایه به سایر دانشکده‌ها مورد توجه جدی قرار گرفته است؛ یعنی عرضه و ارائه و بهبود کیفیت دروس علوم مهندسی مورد توجه بوده است.

دکتر معینی در ادامه گفت: "در برنامه جدید، نیازهای دانشکده‌ها مورد توجه قرار گرفته است تا بتوانیم این را بهبود دهیم و پایه تربیت مهندسی را که هدف اصلی دانشکده فنی است تقویت نمائیم".

دکتر معینی، توجه به تقویت رشته علوم مهندسی، تغییر روال عرضه درس‌های علوم کامپیوتر و ریاضی با توجه به نیازهای روز دنیا، تقویت دروس و … را از همه سرفصل‌های مهم فعالیت‌های خود برشمرد که در دوره جدید برای آن اقدام خواهد شد.

در بخش پایانی مراسم، دکتر ناصر سلطانی رئیس پردیس دانشکده‌های فنی، در سخنانی ضمن اشاره به تفاوت‌های دانشکده علوم مهندسی با سایر دانشکده‌ها، رابطه آن با دانشکده‌های دیگر را طرفینی اعلام کرد و گفت: "علوم‌مهندسی هم نیازمند و هم برآورده‌کننده نیازهای سایر دانشکده‌هاست. در واقع مفید و مضر بودن فعالیت این دانشکده، بسته به نگاه و فعالیت آن است".

رئیس دانشکده فنی در ادامه گفت: "در طول سال‌ها، دانشکده‌های دیگر گاهی خیلی خوب از ظرفیت دانشکده علوم مهندسی استفاده کرده‌اند و گاهی ظعیف. در واقع اینکه فکر کنیم دانشکده علوم‌مهندسی فقط وظیفه ارائه دروس علوم پایه را دارد، غلط است. در دوره اخیر ما سعی کرده‌ایم این تلقی را تغییر دهیم و این تغییر کاملاً محسوس است. دانشکده‌ها درهایشان را به روی علوم مهندسی باز کرده‌اند و استفاده می‌کنند".

دکتر ناصر سلطانی، ضمن تشکر از کارهای صورت گرفته در دوره مسئولیت دکتر حسینیان این دوره را دوره ‌ای خوب در رشد برنامه‌های پردیس برای علوم مهندسی دانستند و ابراز امیدواری کردند که بر اساس محور اصلی دانشکده فنی، دانشکده علوم مهندسی در دوره جدید نیز با همین کیفیت به فعالیت خود ادامه دهد. چون علوم مهندسی فوق العاده در تقویت مهندسین دانشکده فنی مؤثر است و این خواست همه است که ارتقا یابد".

در پایان مراسم، لوح تقدیر و حکم رؤسای سابق و جدید این دانشکده به آنها اهدا شد.

دانشکده علوم مهندسی در سال ۱۳۸۵ تاسیس شد. این دانشکده هر سال میزبان بیش از ۱۵۰۰ نودانشجوی دانشکده فنی می باشد که دروس پایه خود نظیر فیزیک و شیمی عمومی، ریاضیات مهندسی، معادلات دیفرانسیل و برنامه نویسی کامپیوتر را در این دانشکده سپری می کنند. در این دانشکده چندین آزمایشگاه و مراکز پژوهشی همچون مرکز اندازه گیری های فرکانس پایین، مرکز علوم و مدیریت داده و آزمایشگاه های فیزیک و شیمی فعال هستند. علوم مهندسی رشته ای تلفیقی است که چندین حوزه ی دانشی نزدیک به یکدیگر را در میان گرایش های ریاضی، فیزیک، علوم زیستی و مهندسی در برمی گیرد. هدف از این برنامه آن است که دانشجویان در پایان آموزشهای مهندسی که دریافت می کنند بتوانند علایقشان را در حوزه های علوم پایه و بنیادی دنبال نمایند. محتوای آموزشی که در نظر گرفته شده است دانشجویان را برای مطالعات پیشرفته تر در مهندسی یا علوم یا حوزه های بین رشته ای آماده می سازد. دانشجویان علوم مهندسی در پایان سال اول با توجه به مجموع نمرات دروس ریاضی عمومی ۱، فیزیک ۱، شیمی عمومی، مبانی کامپیوتر و برنامه سازی، ریاضی عمومی ۲، فیزیک ۲ و معادلات دیفرانسیل جهت انتخاب خوشه اولویت بندی می‌شوند. در صورتی که مجموع نمرات دروس فوق برابر یا بالاتر از ۱۱۹ باشد، دانشجو می‌تواند هر یک از ۱۱ خوشه فوق را انتخاب نماید. همچنین دانشکده درصدد است خوشه‌های جدید از جمله خوشه علم داده و نیز خوشه سیستم های پیچیده را به برنامه درسی اضافه نماید. همچنین دانشجویان می‌توانند از میان دروس ریاضی مهندسی، فیزیک مهندسی و علوم مهندسی محاسباتی دروسی را به اختیار انتخاب نمایند. دانشکده علوم مهندسی دوره های تحصیلات تکمیلی در رشته های الگوریتم و محاسبات و آموزش مهندسی را ارائه می نماید و در نظر دارد در آینده نزدیک اجرای دوره های تحصیلات تکمیلی مهندسی ورزش و مهندسی کوانتوم و نانوفناوری را به مجموعه بیفزاید. همچنین نشریه الگوریتم ها و محاسبات، مجله بین المللی است که توسط دانشکده منتشر می شود و مقالاتی با موضوعات الگوریتمی و ریاضیات گسسته و ترکیبیاتی و کاربردهای آنها در زمینه های مختلف علوم و فناوری به چاپ می رسند.

گرایش ها

خدمات