مرکز تحقیقات کاربردی علوم مهندسی
مرکز تحقیقات کاربردی علوم مهندسی
مرکز تحقیقات دانشکده علوم مهندسی، مکانی برای پژوهشهای کاربردی است که عموماً توسط دانشجویان کارشناسی دانشکده فنی صورت میپذیرند. گرچه پردیس دانشکدههای فنی متشکل دهها آزمایشگاه، کارگاه و مرکز تحقیقاتی است، اما در اکثر این مراکز، دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری به انجام فعالیتهای پژوهشی میپرازند و فرصت چندانی در اختیار دانشجویان کارشناسی برای انجام این نوع فعالیتها نیست.
مرکز تحقیقات دانشکده علوم مهندسی با تمرکز بر به کارگیری دانشجویان مقطع کارشناسی دانشکده فنی و نیز انجام پروژههای کاربردی و عملی، سعی در پر کردن خلایی دارد که ممکن است از سوی دانشجویان علاقهمند به پژوهش در این مقطع ایجاد شده باشد. این مرکز با سرپرستی سرکار خانم دکتر محمدی ، سالانه دانشجویان علاقهمند به فعالیت در حوزههای متنوع مهندسی را شناسایی و امکانات مورد نیاز آنها در راستای فعالیت پژوهشی مرتبط با رشتههای مهندسی را فراهم میآورد. از جمله پروژههای پژوهشی انجام شده در این مرکز میتوان به طراحی و ساخت دستگاه اسپینکوتر، طراحی و ساخت دستگاه الکترواسپینر، طراحی و ساخت پمپ هوشمند، پروژه ساخت دستگاه تشخیصدهنده موقعیت ضربه، طراحی و ساخت چراغ هوشمند و... اشاره کرد.
دستگاه لایهنشانی دورانی
دستگاه لایه نشانی دورانی (اسپین کوتر) یکی از وسایل مورد نیاز آزمایشگاهی است که برای ایجاد لایههای نازک در مقیاس نانومتری مورد استفاده قرار میگیرد. این دستگاه که اساس کارش مبتنی بر بهکارگیری نیروی گریز از مرکز است، با چرخاندن صفحهای که به شفت متصل شده است، محلول ریخته شده روی صفحه را با ضخامتی بسیار نازک ایجاد میکند. به این عمل لایه نشانی گفته میشود که طی مراحل متعدد، لایههایی یکنواختی از ماده مورد نظر روی یکدیگر تشکیل خواهند شد.
دستگاه اسپینکوتر (لایهنشانی دورانی) ساخته شده در مرکز تحقیقات کابردی علوم مهندسی، با حداکثر ۸ هزار دور در دقیقه، آماده انجام سفارشات مورد نیاز پژوهشگران است. در صورتی که نیاز به انجام این عمل برای نمونههای خود دارید، میتوانید از فرم ذیل با ما ارتباط برقرار کنید.

دانشکده علوم مهندسی در سال ۱۳۸۵ تاسیس شد. این دانشکده هر سال میزبان بیش از ۱۵۰۰ نودانشجوی دانشکده فنی می باشد که دروس پایه خود نظیر فیزیک و شیمی عمومی، ریاضیات مهندسی، معادلات دیفرانسیل و برنامه نویسی کامپیوتر را در این دانشکده سپری می کنند. در این دانشکده چندین آزمایشگاه و مراکز پژوهشی همچون مرکز اندازه گیری های فرکانس پایین، مرکز علوم و مدیریت داده و آزمایشگاه های فیزیک و شیمی فعال هستند. علوم مهندسی رشته ای تلفیقی است که چندین حوزه ی دانشی نزدیک به یکدیگر را در میان گرایش های ریاضی، فیزیک، علوم زیستی و مهندسی در برمی گیرد. هدف از این برنامه آن است که دانشجویان در پایان آموزشهای مهندسی که دریافت می کنند بتوانند علایقشان را در حوزه های علوم پایه و بنیادی دنبال نمایند. محتوای آموزشی که در نظر گرفته شده است دانشجویان را برای مطالعات پیشرفته تر در مهندسی یا علوم یا حوزه های بین رشته ای آماده می سازد. دانشجویان علوم مهندسی در پایان سال اول با توجه به مجموع نمرات دروس ریاضی عمومی ۱، فیزیک ۱، شیمی عمومی، مبانی کامپیوتر و برنامه سازی، ریاضی عمومی ۲، فیزیک ۲ و معادلات دیفرانسیل جهت انتخاب خوشه اولویت بندی میشوند. در صورتی که مجموع نمرات دروس فوق برابر یا بالاتر از ۱۱۹ باشد، دانشجو میتواند هر یک از ۱۱ خوشه فوق را انتخاب نماید. همچنین دانشکده درصدد است خوشههای جدید از جمله خوشه علم داده و نیز خوشه سیستم های پیچیده را به برنامه درسی اضافه نماید. همچنین دانشجویان میتوانند از میان دروس ریاضی مهندسی، فیزیک مهندسی و علوم مهندسی محاسباتی دروسی را به اختیار انتخاب نمایند. دانشکده علوم مهندسی دوره های تحصیلات تکمیلی در رشته های الگوریتم و محاسبات و آموزش مهندسی را ارائه می نماید و در نظر دارد در آینده نزدیک اجرای دوره های تحصیلات تکمیلی مهندسی ورزش و مهندسی کوانتوم و نانوفناوری را به مجموعه بیفزاید. همچنین نشریه الگوریتم ها و محاسبات، مجله بین المللی است که توسط دانشکده منتشر می شود و مقالاتی با موضوعات الگوریتمی و ریاضیات گسسته و ترکیبیاتی و کاربردهای آنها در زمینه های مختلف علوم و فناوری به چاپ می رسند. |
آخرین اخبار
برگزاری سمینارهای تخصصی «ریاضیات و منطق فازی و کاربردها» در دانشکده علوم مهندسی دانشگاه تهران
چهارشنبه، ۱۰ اسفند ۱۴۰۱
دهمین نشست تخصصی الگوریتم و محاسبات
دوشنبه، ۲۲ فروردین ۱۴۰۱
برگزاری وبینار «چیستی هوش» توسط دکتر سید محمود طاهری
دوشنبه، ۱۸ بهمن ۱۴۰۰
نهمین نشست تخصصی الگوریتم و محاسبات
یکشنبه، ۲۶ دی ۱۴۰۰
وبینار آشنایی با مجموعه های فازی (انگیزه، تاریخچه و مبانی)
سهشنبه، ۲۱ دی ۱۴۰۰
هیئت علمی
دانشجویان لیسانس
دانشجویان تحصیلات تکمیلی