مرکز تحقیقات کاربردی علوم مهندسی

مرکز تحقیقات کاربردی علوم مهندسی

مرکز تحقیقات دانشکده علوم مهندسی، مکانی برای پژوهش‌های کاربردی است که عموماً توسط دانشجویان کارشناسی دانشکده فنی صورت می‌پذیرند. گرچه پردیس دانشکده‌های فنی متشکل‌ ده‌ها آزمایشگاه، کارگاه و مرکز تحقیقاتی است، اما در اکثر این مراکز، دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری به انجام فعالیت‌های پژوهشی می‌پرازند و فرصت چندانی در اختیار دانشجویان کارشناسی برای انجام این نوع فعالیت‌ها نیست.

مرکز تحقیقات دانشکده علوم مهندسی با تمرکز بر به کارگیری دانشجویان مقطع کارشناسی دانشکده فنی و نیز انجام پروژه‌های کاربردی و عملی، سعی در پر کردن خلایی دارد که ممکن است از سوی دانشجویان علاقه‌مند به پژوهش در این مقطع ایجاد شده باشد. این مرکز با سرپرستی سرکار خانم دکتر محمدی ، سالانه دانشجویان علاقه‌مند به فعالیت در حوزه‌های متنوع مهندسی را شناسایی و امکانات مورد نیاز آن‌ها در راستای فعالیت پژوهشی مرتبط با رشته‌های مهندسی را فراهم می‌آورد. از جمله پروژه‌های پژوهشی انجام شده در این مرکز می‌توان به طراحی و ساخت دستگاه اسپین‌کوتر، طراحی و ساخت دستگاه الکترواسپینر، طراحی و ساخت پمپ هوشمند، پروژه ساخت دستگاه تشخیص‌دهنده موقعیت ضربه، طراحی و ساخت چراغ هوشمند و... اشاره کرد.

دستگاه لایه‌نشانی دورانی

دستگاه لایه نشانی دورانی (اسپین کوتر) یکی از وسایل مورد نیاز آزمایشگاهی است که برای ایجاد لایه‌‌های نازک در مقیاس نانومتری مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه که اساس کارش مبتنی بر به‌کارگیری نیروی گریز از مرکز است، با چرخاندن صفحه‌ای که به شفت متصل شده است، محلول ریخته شده روی صفحه را با ضخامتی بسیار نازک ایجاد می‌کند. به این عمل لایه نشانی گفته می‌شود که طی مراحل متعدد، لایه‌هایی یکنواختی از ماده مورد نظر روی یکدیگر تشکیل خواهند شد.

دستگاه اسپین‌کوتر (لایه‌نشانی دورانی) ساخته شده در مرکز تحقیقات کابردی علوم مهندسی، با حداکثر ۸ هزار دور در دقیقه، آماده انجام سفارشات مورد نیاز پژوهشگران است. در صورتی که نیاز به انجام این عمل برای نمونه‌های خود دارید، می‌توانید از فرم ذیل با ما ارتباط برقرار کنید.